FAQ: FOOTBALL ASKED QUESTIONS

Inschrijven

Geef bij inschrijven een inlognaam op en een geldig emailadres. Via emailadres word je op de hoogte gehouden van betalingsinformatie, daarnaast krijg je op dit emailadres bericht bij het winnen van de pool. Let er dus op dat het emailadres klopt.

Je kunt meedoen met meerdere accounts, per account heb je alleen een uniek geldig emailadres nodig. Denk eraan dat voor elk account betaald moet worden.

Inschrijfgeld

Meedoen aan de pool? Dan betaal je €6,-, waarvan €1,- naar de organisatie gaat. Het moet op 14 juni 2024 om 10.00 uur op de rekening van de organisator staan. De details voor overmaken ontvang je via email na aanmelding voor de pool.

Heeft de organisator geen geld ontvangen op de rekening? Dan wordt je uitgeschreven van de wedstrijd.

TIP: betaal met de rekening waarop je ook uitbetaald wil worden bij winst, dan ontvang je het geld sneller.

Wachtwoord vergeten?

Je kunt zelf een nieuw wachtwoord genereren door te klikken op ‘Wachtwoord vergeten’ of via de organisatie een nieuw wachtwoord aanvragen.

Persoonlijke gegevens worden na afloop van het toernooi verwijderd en op geen enkele wijze voor andere doeleinden gebruikt dan deze pool en niet ter beschikking gesteld aan derden.

Voorspellingen invullen

Meedoen aan de pool houdt in dat je de stand voor alle wedstrijden van het toernooi gaat voorspellen. Je kunt gelijk alle standen invoeren, maar het ook op de dag zelf invullen. Invullen en wijzigen van standen kan tot 15 minuten voor start van de wedstrijd. Vergeet niet (tussentijds) op te slaan!

Gedurende het toernooi kun je dus regelmatig standen aanpassen, afhankelijk van hoe landen presteren op het toernooi of spelers die wellicht uitvallen.

De tijd op de server is bindend, hierover is geen discussie mogelijk. Wees er dus zelf op tijd bij als je je scores wil wijzigen.

Tweede fase invullen

Gedurende het toernooi zullen de landen voor de tweede fase bekend worden, deze zullen zo snel mogelijk ingevuld worden, zodat ook de standen aangepast kunnen worden naar de juiste teams. Ook hier geldt dat deze tot 15 minuten voor start van de wedstrijd ingevuld kunnen worden.

Bij de voorspellingen voor de knock-out fase van het EK geldt de reguliere speeltijd, inclusief eventuele verlenging, exclusief penalty’s. Houd daar dus rekening mee bij het invullen van jouw voorspellingen!

Gratis tip bij invullen

Vul nu alvast een stand in bij alle wedstrijden, deze kunnen altijd later nog aangepast worden zo lang de wedstrijd nog niet is begonnen.

Puntentelling

Per wedstrijd zijn er punten te verdienen. In de voorrondes geldt de reguliere speeltijd van 90 minuten. Je ontvangt punten voor het voorspellen van de juiste winnaar van de wedstrijd, een juiste voorspelling van gelijkspel, een exact goed voorspelde uitslag en voor het aantal voorspelde doelpunten per team.

Goed om te weten: bij de finale wedstrijden is het reguliere speeltijd + verlenging (zonder de penalty’s).

Voorspelling aantal punten
Juiste toto-uitslag 2
Juiste uitslag 5
Juiste aantal doelpunten team 1
Bonusvraag verschilt per vraag

Joker inzetten

Elke deelnemer kan gedurende het toernooi 1 joker inzetten. Met de joker kun je het aantal punten voor een wedstrijd naar keuze verdubbelen met 2. De joker kan aangezet worden bij een wedstrijd tot 15 minuten voor start van de desbetreffende wedstrijd. Een joker is actief zodra de voorspellingstermijn van de wedstrijd is verlopen, een geactiveerde joker kan dan niet meer worden verplaatst of opnieuw worden ingezet. De joker kan bij elke fase van het toernooi worden ingezet, dus ook de finale.

Jokers kunnen alleen ingezet worden bij wedstrijden en niet bij bonusvragen.

Bonusvragen

Naast punten verdienen met het invullen van standen kunnen er ook punten verdiend worden met de bonusvragen. Er zijn open vragen die voor 14 juni 2024 21.00 uur ingevuld moeten worden. Bij vragen waar er gegokt moet worden naar het antwoord krijgt de deelnemer die er het dichtst bij zit de punten. Bij dezelfde juiste antwoorden ontvangen alle deelnemers met het juiste antwoord de punten.

Winnaar bepalen

Aan het einde van het toernooi worden pas de punten van de bonusvragen toegekend en zullen de winnaars bekend worden. Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand:

  • 1. aantal keren juiste uitslag
  • 2. aantal keren juiste toto uitslag
  • 3. aantal bonusvragen juist beantwoord

Is de stand dan nog steeds gelijk en vallen deze deelnemers onder de winnaars, dan beslist de organisatie hoe de prijzen verdeeld gaan worden.

Prijzen voor de winnaars

Er worden drie winnaars beloond in deze voetbalpool. Per inschrijving gaat er €5,- in de prijzenpot. Dit wordt als volgt verdeeld:

% van de pot
nummer 1 50
nummer 2 30
nummer 3 20

Overig

Bij overige zaken, niet genoemd hierboven, beslist de organisatie.